ОБИЧАМ ТЕ, ДА

   Няма по- хубава думичака от Обичам те!
  Само майката обича децата си, безпрекословно! Няма лъжи, няма измами, няма комерсиални цели. Така е устроено майчиното сърце, то не може да мрази децата си каквито и да са те! Може да се ядосва, да търпи обиди, да плаче от отчаяние, да изпадне в немилост, но обичта към децата, няма да намалее и никога няма да изчезне.
  Децата може да се доверят само на майка си! Тя никога, никога няма да ги предаде, каквото и да й коства, животът би си дала, но би ги защитила. Те са нейната душа! С отрязването на пъпната връв, връзката на майката с децата не се прекратява. По неведоми пътища тя им дава здраве, сила, увереност. Тя усеща, когато не са добре.
  Когато децата злоупотребяват, игнорират майчината обич, сила и подкрепа, те стават слаби, лесно манипулирани, неуверени, дават „хляб“ на враговете си, беззащитни.
  Не със същата майчина всеотдайност, но обичаме и своите роднини.
  Обичаме и най – добрите си приятели, истинските, честните.
  Не е необходимо, когато си честитим празник, рожден, имен ден, да си казваме баналните пожелания, достатъчна е думичката, Обичам те. Тя съдържа всичко, да сте здрави, щастливи и най- вече, че може да се разчита на нас, при всички обстоятелства. Което е много важно в живота, да имаш увереност, че не си сам, че си на някого на сърцето, да имаш протегната ръка, съпричастност, подкрепа, при хубави и тежки моменти от съдбата. От това имаме необходимост. Това ни дава някак си крила. По- хубав и по- лесен е животът.
  Ако наистина обичаме, трябва да кажем.За да сме убедителни, има
хиляди начини да я изразим, а ако споделена е чудесно, превъзходно!
Хубава е и думичката -Да. С нея, изразяваме нашето съгласие, нашият положителен отговор. При сключване на гражданси брак, това е съдбоносната думичка. Както и при развод.
  Когато чуеш думичаката Да, означава, че са съгласни с теб. Че мислят като теб, че си намерил сродна душа, разбират те без многословия. И все пак зависи от кого може да очакваме отговора Да. Трябва да познаваме човека, че той не привидно е съгласен, а мисли точно така и не ни подвежда.
  Да – е позитивна думичка. Дори и моментно хубаво въздействие да има, тя ни радва. За най- дребните, до най- важните неща в нашият живот. Но тази думичка не е лесна за казване, тя носи отговорност!
  Всеки иска да чуе думичката – Да, за споделяне, за хубаво, за обич!

Published in: on August 30, 2016 at 10:19  Kommentar verfassen  

The URI to TrackBack this entry is: https://mamaleone.wordpress.com/2016/08/30/%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%87%d0%b0%d0%bc-%d1%82%d0%b5-%d0%b4%d0%b0/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: