ИЗТРЪГНАТО СЪРЦЕ

 
Майката е най-великото чудо на Природата! Най-ценното, което може да се даде на този Свят – Живота, е от майката. Както за някой можем да кажем човек с голямо „ Ч“, за майката трябва да е с голямо „М“. Осъзнаваме ли това? Какво огромно значение има, майката. За да ни има на този Свят, благодарение на кого е? Майката е повече от светица! Майките заслужават да бъдат обожавани, повече от всичко друго на Света. Mайка – това звучи гордо!
Една майка отгледала сама децата си, не може да се сравни с тази, която е имала опора – мъж, приятел, родители…Самотната майка прави какви ли не гимнастики, шпагати, за да се справи с живота. На какво ли не е способна. Да не усещат децата, че с нещо са ощетени. Това са мъжки майки. За майка и за татко. Това е толкова трудно! Да действат с мъжката си енергия. Чудодейна сила има майката.

Да предпазят децата,
да не им се наранят крилата,
да не се изцапат перата.

Като лъвица да се бори, да се доказва всеки ден, че е силна. Няма право да се предава. Поела отговорността, да бъде Майка. Да трепти за децата, да забрави себе си.
На майките със синове е по-трудно, от женските майки. Дъщеря, все нещо ще ти помогне, може да ти е и приятелка. Бъдеща майка, има вродено чувство.
Повече съпричастност можем да очакваме от дъщеря.
Какво става със самотната майката, която има син. Преживявали са заедно, делили са стотинката и филийката, радости и несгоди. И всичко това се забравя, след появяването на „неговото момиче, жена“. Майката е аут! И не защото е по-образована, с качества над майката, по-стойностна и, и…
Защото е живяла с мама и татко, нищо не й е отказвано, липсвало. Иска да продължи живота си, без да се съобразява с нищо, с никой. Иска да има и мъжът, с който ще живее, само за себе си. Само Тя, да съществува за него. За това го откъсва от майка му, която той много обича. Майката е силна. Успяла е сама. В никакъв случай, не трябва Той да прави сравнение. Може да поиска нещо и от нея, а тя не иска да се бори. Иска да има съпруг, който е научен на всичко, а тя да получава цялото внимание. Както е било, така и да бъде.
Снахата щастлива, има мъжът на мечтите си, но не иска майката. А нали благодарение на нея – Той е такъв, какъвто тя го харесва!
Ако се мисли за „голямото добро утро“, какво прави при този мъж? Или такива по- лесно се обработват.
В повечето случаи, силните мъже отстояват по мъжки на натиска, на жените си. Не забравят мама. Най- важният, най- близкият човек, който са имали и искат да имат. Да споделят, да си отворят душата, да бъдат изслушани, за радост и за болка.
Така както майката ще се радва на успехите, ще тъжи при тежките мигове,
никой друг няма!
Когато властните жени успеят, при мунчовци- слабите мъже, слагат ги под чехъл..и послушни на „новата любов“ – забравят дори за съществуването на майка си.
Любов? Ще си даде ли косите, както се описва в старите песни, зъбите, бъбрека…?

Майката, сърцето
и живота би си дала за детето.
Мили сине,
Ако някой, колкото мен те обича,
с букет от рози ще го окича!

Майката е не само обидена, наскърбена, малко е да се каже. Объркана, съкрушена, не се израдва на успеха си – детето й е вече мъж. Тя е ограбена, откъснали са единственото цвете, изтръгнали са й Сърцето!

Обичайте си жените, но не забравяйте никога, ама никога, майките си!
И тук не става въпрос за надмощие. Всяка майка заслужава обич, уважение, респект, благодарност… Любовта към майката е една, несравнима с друга.
В сърцето ни има място за много обич, стига само да сме широко скроени, тактични, етични, толерантни, за да умеем да я покажем, да я докажем.

Къде е сбъркана схемата? Защо се е скъсала връзката между майка и син? Защо от силната майка, е станал един неустойчив син, слаб мъж? Нима не му е давала пример какъв боец е самата тя? Трябва ли майката да се моли за трошичка обич? А смисълът на нейният живот, къде е ? Дето бе се вторачила само в неговия. И накрая, няма право дори да го види и децата му също. Това ли е отплатата? Не материална, а моралната. Как се чувстват такива майки?

Само най-големият идиот, обръща гръб на майка си!

Published in: on März 31, 2015 at 12:07  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://mamaleone.wordpress.com/2015/03/31/%d0%b8%d0%b7%d1%82%d1%80%d1%8a%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%be-%d1%81%d1%8a%d1%80%d1%86%d0%b5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentHinterlasse einen Kommentar

  1. ПРЕКРАСНО НАПИСАНО И ЗАТРОГВАЩО. АЗ ИМАМ ДВАМА СИНА. Големият е женен вече е на 32. Имам и внуче.Не съм самотна майка,но съм ги отгледала сама, тъй като съпругат ми е инженер на кораб и все го нямаше. Снаха ми е много готина, но студен и странен човек. Родителите и са разведени и това е оказало влияние. На майките с момчета ще кажа:горе главата и въобще не страдайте, че снаха ви е особена. Гледайте си живота и знайте, че всичко се връща. СНАХИТЕ СЪЩО ЩЕ СТАНАТ СВЕКЪРВИ.


Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: