НAЙ – ГОЛЕМИЯТ ПОДАРЪК


Нова Година! Подаръци!
Желания и възможности. Тези две понятия се разминават най-много по празниците. И специално за този най-голям. Празнуват всички, всеки очаква нещичко, но какво да е то. И добре, че са търговците с толкова много стоки, с такъв голям избор. Всичко има. Да, но желанието ми да бъде хубаво, да не отбивам номера, противоречи на възможностите ми. Това да подариш нещо малко и да го вземат само като внимание, вече не важи. Въпреки, че вкусовете ни са различни, търсим подарък, който да ни хареса, да не се компрометираме. Ако знаем нуждите и претенциите, може и да улучим с подаръка.
Изкарах безсънни нощи да мисля от какво да се лиша, за да купя подарък за сина си. За него зная всичко, затова ми беше още по- трудно. Не исках да се повтарям. Нещо оригинално, да греят звездички в очите му, когато го види.
Ох, мили сине, толкова те обичам, бих ти подарила целият свят!
Не успявах с никакви варианти. Не бях доволна от себе си, отчаяна всеки ден се връщах с празни ръце. И след като обиколих незная колко, хубаво украсени новогодишни магазини, предложенията ми се видяха еднообразни с цени безобразни.
Времето ме притиска, аз съм още в невидение.
При разходката за лов на така желания подарък, погледът ми се спря на една много красива картичка. Еврика! Това е.Един хубав текст и съм готова.

Мили сине, аз първа те видях и щастие ти пожелах! Исках те на всяка цена! Да имам рожба в ръка и аз да усетя майчината Душа. Родих те жив и здрав! Отгледах и възпитах те в доброта, сама. Не е лесно в този Век, да станеш исински човек. Лишенията и трудностите оставих за себе си. Щадях детството ти от моите сривове. Всеотдайна до безумие. Изтривах нощната сълза, за да те събудя с усмивка и милувка сутринта.
Времето не съм си пропиляла, с теб се гордея и съм щастлива, че те има! Продължавай в същития дух, за теб да има само добър слух! Че ако някой те нарани и мен ще ме заболи. Не разрешавай кризата на съвремието да наруши твоето вътрешно равновесие. Живей в благоденствие! Болести, лошо настроение, да са в забвение. Да си силен и здрав като стомана, така както те роди и обича мама!
Това е моят подарък – Твоят Живот!

Аз съм силна жена, мога и сама.За себе си искам, това което не получаваме достатъчно в нашите земни дни, обич и уважение. Да не оставим Нашето време да се изплъзне между ръцете ни, без да се обичаме. Няма по-хубав подарък за една майка! Благодаря ти, че си част от моят живот! Да направим всичко възможно, да не съжеляваме за нещо несбъднато, да не отлагаме срещите за отвъдното.

Мама

Published in: on Januar 10, 2015 at 22:46  Kommentar verfassen  

The URI to TrackBack this entry is: https://mamaleone.wordpress.com/2015/01/10/%d0%bda%d0%b9-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d1%8a%d0%ba/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: